вівторок, 5 січня 2016 р.

Новорічні Вечорниці у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів

          30 грудня, що переддень Нового року, пройшли «Новорічні Вечорниці»  у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району, під керівництвом учителя географії Зубик Н.В. і учителя української мови та літератури Галишак С.Я. Учні 5-9 класів святково прибрали зал та яскраво оздобили ялинку, запросили батьків.
         Під звуки сніжної хуртовини до школи прибула Королева Зима, яка привела із собою Новорічні свята та Різдвяну Коляду. У словесному двобої зустрілися Старий та Новий роки.  На свято завітали баба Параска з Кумою та баба Палажка зі своєю Кумою(ролі яких виконали учениці 7-8 класів Сютик Ірина, Андрушко Вікторія, Магдзяк Іванка, Буцик Наталія). Звичайно не обійшлося без сварок та словесних перипетій, але сварливих бабусь помирив між собою новорічний час. Вони з радістю співали колядки, складали гумористичні віншування та побажання українцям. Дівчата так майстерно виконували ролі, що присутні довго аплодували малим акторкам.
       Цікаву програму підготували і молодші школярі, учні 1-4 класів під керівництвом своїх учителів Городецької О.Я., Щирби Л.Я. та Лабик М.В. Веселим колядками, жартами, сміхом та зерном діти вітали присутніх зі наступаючими святами.
       До дітей на Вечорниці завітав також і посланець з небес – Ангел-Мрій, який у чарівну скриньку збирав дитячі побажання і мрії на наступний 2016 рік. Проте, ніхто із присутніх не мріяв про щось матеріальне, а лише про: здоровя, мир в Україні та у всьому світі, злагоду у сімях, ще діти просили повернення додому їхніх татів із зони АТО. Ангел передав усі побажання Новому 2016 року і застеріг усіх, що мрії збуваються, лиш тоді, коли є віра і молитва. А ще нагадав усім присутнім, що різдвяні свята це – час пам’яті і про ангели-душі, що вже на небесах, які чекають нашої молитви і просять пам’ятати про них. Усіх хто поклав своє життя за Батьківщину вшанували хвилиною мовчання.
      З веселою колядою завітали на Вечорниці і щедрувальники, які засівали зерном та вітали з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.

          Новорічні Вечорниці закінчилися спільною колядою з батьками та гостями свята. З новорічними побажаннями звернулася до присутніх і директор школи Кузьо М.А. Усі хто залишали святкову залу були у піднесеному настрої на з надією на кращий Новий 2016 рік. 




Немає коментарів:

Дописати коментар