неділю, 10 квітня 2016 р.

Дочка підгірянського краю – Марійка Підгірянка

         Святково прибраний клас, у вишиванки одягнені діти та вчителі, на дошці дитячі малюнки-ілюстрації до поезій Марійки  Підгірянки, звучить тихенько музика - так розпочався поетичний ранок у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів, що на Мостищині,  присвячений 135 річниці з дня народження дитячої поетеси  та дочки підгірянського краю – Марійки Підгірянки.
         «Хто ця жінка, що дивиться на нас своїми добрими, ласкавими, люблячими очима? Це – Марійка Підгірянка, поетеса, вчителька, мати. Дуже любила дітей і писала для них багато поезій» – розпочала захід учитель початкових класів Городецька Ольга Ярославівна. Свято проводилося у формі цікавої подорожі життям і творчістю Марійки Підгірянки. Діти читали вірші, казки, співали пісні, інсценізували сценки.  Присутні мали можливість переглянути відео сюжети з життя дочки підгірянського краю та ознайомитися з її творчим надбанням.
       На свято були запрошені батьки, вчителі, діти, депутат районної ради п.Ю.Дуда, представник від депутата ВР Я.Дубневича  п. М.Лещинський.
       Поетичний ранок підготували учні 1-4 класів разом зі своїми учителями О.Я.Городецькою, Л.Я.Щирбою, М.В.Лабик.

      Свято завершилося спільним виконанням пісні на слова М.Підгірянки «О, Мати Божа, о, Райський цвіте».










Немає коментарів:

Дописати коментар