вівторок, 29 листопада 2016 р.

Свіча пам`яті

           Свічку памяті запалили учні Золотковицької ЗОШ І-ІІ ступенів як данину тим, хто відходив у 1932-1933 роках у повній темряві та страшних голодних муках.
        25 листопада учні 5-9 класів під керівництвом класних керівників Зубик Н.В., Кулай А.Р. та Галишак С.Я. провели відкриту виховну годину «Свічка пам’яті». Діти зачитували спогади тих страшних подій, інсценізували сценки, читали вірші. Класні керівники розповідали школярам історичні факти минулого України, які довго замовчувалися тоталітарним режимом.

      Учні та вчителі розділили між собою святий хліб, як символ життя, і просили у Господа Бога хліба насушного для теперішніх і прийдешніх поколінь України, просили аби більше не повторилися такі жахливі сторінки в історії нашої держави. Школярі мали змогу переглянути короткометражні відеофільми «Голод 33», «Спогади минулого», «Геноцид українського народу». Присутні вшанували невинних жертв більшовицької влади хвилиною мовчання, молитвою та запаленими свічками, як символом світлої пам’яті для невинно заморених голодом у 1932-1933рр.  








Немає коментарів:

Дописати коментар