четвер, 6 квітня 2017 р.

Золотківчанка – призер обласного етапу конкурсу «Юний дослідник»

В лютому-березні цього року КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» провів обласний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт із природознавства «Юний дослідник».
Залучення школярів до дослідницько-експериментальної роботи із природознавства має, насамперед, навчальний характер. У процесі такої діяльності поглиблюються знання, розвивається спостережливість, уміння аналізувати, напрацьовується дослідницький підхід до розв’язання екологічних проблем. Діти вчаться працювати в колективі, розділяти відповідальність, аналізувати отримані результати, формуються навички аналітичного сприйняття інформації та здатність до адекватної самооцінки.
Конкурс «Юний дослідник» проводився у два тури (заочний та очний)  з номінацій: “Я і природа”, “Рослини навколо нас”, “Тваринний світ”, “Охорона здоров’я”, “Народознавство та краєзнавство”.
На заочний (відбірковий) тур конкурсу було подано вісімдесят три роботи школярів 4-6 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області.  Сорок дві роботи дослідницького характеру були допущені до захисту на очному (фінальному) етапі, який відбувся 5 квітня на базі КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ».
Оцінювало дослідницькі проекти учнів компетентне журі, у складі якого були: Т.І.Микітчак, старший науковий співробітник інституту екології  Карпат НАН України, кандидат біологічних наук, голова журі С.Б.Пітко, методист кабінету координації методичної діяльності КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»;  методисти  методичних кабінетів відділів освіти Бродівської та Сокальської райдержадміністрацій, заступники директора з навчально-виховної і методичної роботи КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» та вчителі біології.
Учениця 4 класу Золотковицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Мостиського району Вікторія Куропась представляла роботу «Дослідження та підгодівля зимової орнітофауни саду» та посіла друге місце у номінації «Тваринний світ». Ученицю нагороджено грамотою та цінним подарунком.

Грамотою нагороджено також керівника роботи Андрія Кулая, учителя хімії та біології.




Немає коментарів:

Дописати коментар