неділя, 26 листопада 2023 р.

Пам`ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

 З метою вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу у 1932-33 роках сьогодні у нашій гімназії пройшов День скорботи та памʼяті🕯️Адже, щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Цього року це 90-ті роковини страшної трагедії в історії людства, яку для українців приготували вороги з якими приходиться боротися по сьогоднішній день, тому памʼятні заходи в Україні проходять під гаслом #Пам_ятаємо_Єднаємося_Переможемо. 

Сьогоднішній день наші школярі розпочали з молитви🙏та хвилини мовчання за жертвами російської терору, а на перервах старалися присвятити свій час на перегляд відеоматеріалів, презентацій про страшний злочин проти українського народу у 1932-1933рр., діти виготовляли незабудки пам’яті, проводили час так, аби віддати свою честь тим, хто відходив у великих муках та болях у голодному 1932-33році...

Вшановуючи памʼять жертв Голодомору сьогодні проведено:

🌾у 1 класі виховну годину «Ми вас памʼятаємо… 1932-1933»(Щирба Л.Я.); 

🌾у 3 класі бесіду «Малим дітям про великий голод…»(Лабик М.В.);

🌾у 7 класі годину скорботи «Пам’ять не вмирає»,(Галишак С.Я.); 

🌾у 5-8 класах проведено інформаційно-просвітницький захід «Голодомор 1932-1933 років»(Кулай А.Р., Зубик Н.В.)

Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави. Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Саме тому уся країна вшановує пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, життя яких були забрані «не тому що вони були селянами, а тому що вони були УКРАЇНЦЯМИ!»

#Пам_ятаємо_Єднаємося_Переможемо!!!













Немає коментарів:

Дописати коментар