середу, 28 січня 2015 р.

Волонтерський рух малих золотківчан


     Сьогоднішні події на сході нашої країни не дають залишитися байдужим жодному свідомому українцю. Кожен з нас по мірі своїх сил може допомагати солдатам ЗСУ, бійцям добровольчих батальйонів, пораненим у лікарнях і шпиталях та людям, які вимушені були покинути свої домівки.
       Не винятком стали і учні Золотковицької ЗОШ І-ІІступенів. З початком навчального року діти активно організувалися на підтримку солдатів. У вересні  була проведена акція «Малюнок у зону АТО», учні 2-9 класів з великим ентузіазмом та щирістю малювали свої малюнки та відправляли їх на Донеччину. Згодом були зібрані кошти місцевому бійцю Василю Романишаку, який на час ротації приїхав додому. Проте, діти загорілися бажанням допомагати бійцям, і знову взялися за перо, так були написані листи солдатам. Цього разу діти вручали свої  листи особисто на Яворівському полігоні  воїнам, що збиралися на війну. Таку поїздку було організовано о.Анатолієм, священнослужителем УГКЦ с.Золотковичі. Громада зібрала продукти харчування, теплу одежу та інші необхідні речі. Учні розмовляли з воїнами, куштували солдатські страви, складали подяки, молилися разом з військовими  за волю нашої України.                        
        Наступна акція «Подаруй солдату шоколадку» була проведена на початку грудня, аби солодкий подарунок дійшов до бійців на схід ще до дня Св.Миколая.  Школярі вирізували ангелики, малювали сердечка, клеїли прапорці, писали подяки, побажання, аби не лише засолодити, а ще й зігріти душу нашим захисникам. Часто діти залишають на своїх подарунках номери телефонів, вдячні солдати дзвонять школярам і навіть спілкуються з ними в соцмережах.
     Діти вже знову продумують наступну акцію допомоги бійцям, розуміючи, що вони також долучаються до великої справи, що зветься  - Батьківщина!






     

Немає коментарів:

Дописати коментар