вівторок, 27 січня 2015 р.

Дослідниця природи із Золоткович у Києві

Учні Мостищини брали участь у фінальних етапах конкурсів експериментально – дослідницьких робіт з природознавства «Юний дослідник» та винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого- натуралістичного напряму, що проводилися Національним еколого-натуралістичним центром  учнівської молоді з 14 по 16 травня 2014 року у м. Києві.
Учениця 7 класу Бортятиської ЗОШ І-ІІ ст. Наталя Сагайдак, захищаючи проект «Вирощування спаржі в умовах Львівської області» (керівник – вчитель біології Ольга Баран), виявила гарні знання та кмітливість й виборола диплом ІІІ ступеня у номінації «Сільське господарство». Учениця 5 класу Золотковицької ЗОШ І-ІІ ст. Ірина Семен виступаючи  у номінації «Тваринний світ» конкурсу «Юний дослідник» презентувала роботу «Дослідження та підгодівля зимової орнітофауни саду» (керівник – вчитель біології Андрій Кулай). Учениця вміло провела захист та була нагороджена дипломом учасника фінального етапу конкурсу. Учениці нагороджені подарунками НЕНЦ.
Проте, учні не лише змагалися. Пізнавальною була програма дозвілля. Екскурсії живим куточком, ботанічною та гідробіологічною кімнатами, музеями хліба та народознавства збагатили та вразили учнів. Цікавим був «Вечір знайомств», де кожна делегація представляла свій рідний край, який закінчився дискотекою.
Окрім  офіційного дозвілля, делегація Львівщини здійснила екскурс визначними та історичними місцями столиці. Найкращі враження від музею води, відвідування Софіївського, Михайлівського та Володимирівського соборів, виду на Дніпро з оглядового майданчика арки Дружби народів, головної вулиці Києва – Хрещатика, Майдану Незалежності, ботанічного саду Київського університету ім. Тараса Шевченка, поїздки у метро.

Втомлені та щасливі, сідаючи у потяг Київ – Львів, учні загадали бажання про повернення до столиці на конкурс, який відбудеться наступного року. Але, для цього треба продовжувати досліджувати природу, вдосконалювати знання, гартувати змагальницький дух. 

Немає коментарів:

Дописати коментар