суботу, 19 березня 2016 р.

Урок-гра «Дитинство Т.Г.Шевченка» у 3-му класі Золотковицької ЗОШ І-ІІ ступенів

            Гра – це школа спілкування дитини. В грі виробляється спритність, витримка, активність. Формується багато особливостей особистості. Це своєрідна підготовка до праці.  Ігри у школі – перш за все дидактичні, приковують постійну увагу дітей до матеріалу уроку, дають нові знання, заставляють їх напружено мислити. Саме урок у формі гри і провела у 3-му класі учитель Золотковицької ЗОШ І-ІІ ст. Мостиського району Лабик Марія Володимирівна з літературного читання  «Дитинство Т.Г.Шевченка. А.Лотоцький «Малий Тарас чумакує».
          Мета уроку : за допомогою ігрових методів розширити і поглибити знання дітей про життя і долю Тараса Шевченка; розвивати  мовлення, творче мислення, увагу до естетичної функції художнього слова; викликати інтерес до поезій великого Кобзаря;  виховувати  патріотичні  почуття,  почуття любові до своєї землі та свого народу.

     Урок учитель побудувала методично правильно, з використанням ігрових елементів. Саме гра згрупувала дітей, які працювали на занятті з великою віддачею. На уроці мали місце різні види роботи: бесіда, дидактичні, мовленнєві, рольові ігри. Завдяки ігровим формам роботи урок стає цікавим, непередбачуваним, допомагає розкриватися творчим здібностям школярів, навчає приймати швидко і правильно рішення. Систематичне використання ігор підвищує ефективність навчання..



Немає коментарів:

Дописати коментар