суботу, 19 березня 2016 р.

Заочні мандри водами суходолу у 6 класі на уроці географії у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів

       Уроки шкільної географії – це завжди мандрівки, подорожі заочні,  віртуальні чи на місцевості. В рамках методичного тижня «До вершин досконалості»  у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ст. Мостиського району учитель географії Зубик Наталія Василівна  провела таку заочну мандрівку з 6 класом «Води суходолу. Річки».
     Мета заняття: поглибити систему знань учнів про гідросферу, вивчаючи річки як частини Світового океану; розвивати практичні вміння працювати з картами та географічною номенклатурою;  здійснювати естетичне та екологічне виховання.
     Мандрівка розпочалася з перегляду відео-сюжету «Її величність – Річка».  Діти на уявному кораблі подорожували річкою вивчаючи на різних причалах  її будову, систему, живлення, режим та роботу. Мандри супроводжувалися різноманітними формами, методами та прийомами роботи: «Географічна розминка», «Здивую», «Картографічна мозаїка», «Шпаргалка», «Географічний крос». На палубі корабля учні працювали з контурними картами та аласом, підручником, роздатковим матеріалом, у парах та групах виконуючи різного роду завдання.

    Завдяки таким цікавим формам проведення занять у класі завжди царює атмосфера логічного і творчого мислення, самостійності і креативності, позитиву та зацікавленості. Як результат - діти навчилися визначати елементи річкової системи, приналежність до річкового басейну, сформувалися первинні поняття про живлення, режим і роботу річки; виробили навички визначати географічне положення річки за картою. А також заочно побували на найбільших річках світу.




Немає коментарів:

Дописати коментар