понеділок, 14 березня 2016 р.

Я маю в серці те, що не вмирає…

         «Сьогодні ми поговоримо про жінку, яка кинула виклик самій долі, про жінку, яка є окрасою і гордістю української народу – Лесю Українку.
          Видатний український письменник І.Франко високо оцінив її талант. Він писав: «З часу Шевченкового «Поховайте…» – Україна не чула такого сильного і гарячого поетичного слова, як із уст сеї слабосилої, хворої дівчини…»
          Ми з вами поринемо у світ її пристрасного поетичного слова, щоби повною мірою відчути її силу і ніжність ліризму. 145 років тому, 25 лютого 1871 року народилася нова зірка української культури – Леся Українка», - такими словами розпочала виховний захід у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів Галишак С.Я., учитель української мови та літератури. Свято продовжили інсценуванням сценки «Народження нової зірки української культури». Під час якої відбувся діалог між Ангелом і дівчинкою про те, що 145 років тому, засяяла нова зірка на небосхилі України. Та щоб стати яскравішою, ця маленька дівчинка-зірочка піде не простим шляхом через важкі терни життєвого шляху.
          Ведучі розповідали про життя і творчість Лесі Українки. Учні читали її вірші «Мріє», «Надія», «Як дитиною бувало…», «Мрії дитинства», «Прощання з фортепіано», «Слово, ти моя єдиная зброє». Душевними були інсценівки з поезій «Мамо іде вже  зима…» (у виконанні учнів Семен І. 7 клас та Лехновського Н.6 клас), а також драми-феєрії «Лісова пісня». (У ролі Мавки виступала Андрушко В., а Лукаша – Телятинський Д. учні 7 класу).
         Як спогад про прекрасну поетесу діти початкових класів заспівали пісню «На зеленому горбочку" » і поклали до портрету Лесі Українки хліб, калину та колоски.
        З підсумковим словом звернулася до дітей директор школи М.А.Кузьо і закликала  усіх присутніх «мати у серці те, що не вмирає…»

      Закінчився захід піснею «Грай, моя пісне!» на слова Лесі Українки.









Немає коментарів:

Дописати коментар