суботу, 19 березня 2016 р.

Урок української мови у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ступенів «До вершин досконалості»

      В рамках методичного тижня «До вершин досконалості »  у Золотковицькій ЗОШ І-ІІ ст. Мостиського району учитель української мови та літератури Галишак Світлана Ярославівна  провела відкритий урок у 7-му класі «Написання прислівників разом, окремо, через дефіс»
    Урок було проведено на високому методичному рівні. Використано різні форми і методи роботи. Такі, як: «Дослідження-пояснення», «Лінгвістичне спостереження», «Словниковий диктант», «Хто швидше», робота з таблицею «Правопис прислівників», робота з підручником. Цікавими було творче завдання «Ланцюжок», де учні складали усний твір «Гаї шумлять» використовуючи прислівник. А також гра «Ти – мені, я – тобі», де діти ставили запитання однин одному. Учитель розповіла учням казку «Річковий Володар», а завдання дітей було знайти прислівники в тексті і пояснити їх правопис. 

       На уроці панувала атмосфера постійної дії та рішучості. Використовуючи роботу у групах та парах учитель розвиває вміння творчої мовленнєво-комунікативної діяльності своїх вихованців. Завдяки ігровим методам учні легше засвоюють знання про способи творення прислівників, а також вміння їх правильно записувати, знаходити в тексті і пояснювати їх правопис. Під час мовленнєвих вправ та дидактичних ігор удосконалювалася культура усного і писемного мовлення і виховувалася повага до рідної мови.




Немає коментарів:

Дописати коментар